Anathema

Originální britská doom metalová skupina (označováni i jako metaloví Pink Floyd).

 

Založena v r. 1990 v Liverpoolu pod názvem Pagan Angel, původně hrající death metal. S vydáním prvního dema An Illiad Of Woes (ještě v r. 1990) mění název na Anathema.

 

Druhé demo - All Faith Is Lost - se stalo základem 1. EP desky They Die (1991, na švýcarské zn. Witchhunt). Ohlas získávají EP-deskou Crestfallen (1992, na zn. Peaceville).

 

Po albu Serenades se mění basisté. White odchází v r. 1995. Pěvecké party po něm převzal V. Cavanagh.

 

Složení

Vincent Cavanagh (zpěv, kytara)

Daniel Cavanagh (kytara, zpěv, klávesy)

Les Smith (klávesy)

Jamie Cavanagh (basa)

John Douglas (bicí)

Lee Douglas (zpěv)

 

Diskografie

2000 A Natural Disaster

2002 Resonance 2

2001 Fine Day To Exit

2001 Resonance

1999 Judgement

1998 Alternative 4

1996 Eternity

1995 Pentecost III

1995 The Silent Enigma

1994 We Are The Bible

1993 Serenades

1992 The Crestfallen

1992 They Die

1991 All Faith Is Lost

1990 An Iliad Of Woes

logo

stáhnout mp3